Dîncu, despre o nouă coaliție PSD-PNL: „Nu este exclus să se ajungă acolo”

Publicat: 29 08. 2016, 18:54
Actualizat: 11 10. 2016, 11:32

„Nu cred că este posibilă în actuala stare a politicii românești o coaliție PSD – PNL. În acest moment nu este posibilă pentru că fiecare dintre partide trebuie, în campania electorală, să-și afirme identitatea. (…) Cred că, în acest moment, amintirea USL nu este una care să fie motivantă, pentru că USL a fost atunci o mare coaliție, de 75 la sută, care și-a propus să facă două lucruri mărețe: modificarea Constituției și regionalizarea, descentralizarea și nu a făcut nimic din acestea. Ce a ieșit de atunci și a rămas și în mintea politicienilor este că o coaliție foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democrație și pentru România”, a spus Vasile Dîncu la B1TV.

Vicepremierul a precizat, însă, că nu este exclus să se ajungă la o astfel de mișcare politică, în situația în care niciunul dintre cele două partide nu va reuși să obțină majoritate parlamentară: „Nu este exclus să se ajungă acolo, dar mie îmi este foarte greu să-mi închipui modul în care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred că ar prefera alegeri anticipate într-o asemenea posibilitate”, este de părere Dîncu.

Despre partidele mai mici, Dîncu a apreciat că cel mai aproape de atingerea pragului care să-i asigure intrarea în Parlament ar fi PMP-ul lui Traian Băsescu, dar că și ALDE ar putea să întrunească numărul necesar de voturi pentru a ajunge în Legislativ. Despre Nicușor Dan, vicepremierul a arătat că are puține șanse să depășească pragul electoral alături de USR, marele câștigător putând fi, în opinia lui Dîncu, PSD-ul, cu condiția să nu facă „o mare greșeală cum a făcut în ultimii ani”.