Directorul TVR, Stelian Tănase, la un pas să fie DEMIS

Publicat: 12 05. 2015, 14:17

This browser does not support the video element.

Stelian Tănase este la un pas să fie înlocuit de la conducerea televiziunii publice, după ce majoritatea parlamentară din comisiile de buget a avizat negativ raportul de activitate al TVR pe 2014. Liberalii au părăsit ședința Comisiilor reunite de buget – finanțe ale Parlamentului, deputatul Paul Vass a precizat că liberalii nu vor să facă parte „din plutonul de execuție a conducerii SRTV”. 

Pentru că nu aveau cvorum pentru ședință, pesediștii au înroșit telefoanele pentru a-și chema colegii la vot pentru această chestiune importantă în planul lor. Reprezentatul UDMR în comisia de la buget de la Senat a fost sunat chiar în timpul ședinței pentru a fi convocat, fără el majoritatea parlamentară neputându-și asigura cvorumul. 

„Gata, suntem toți”, a anunțat cu mândrie un reprezentat UNPR în jurul orelor 13.00, la o oră după ce ședința trebuia să înceapă. 

„Stimați colegi, după lupte seculare, s-a întrunit cvorumul”, a spus de la microfon președintele Comisiei de buget din Cameră, Viorel Ștefan.

La final, comisiile reunite pentru buget, finanțe și bănci ale Camerei Deputaților și Senatului au dat, marți, un aviz negativ contului de execuție bugetară al Societății Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi „pentru” și două „abțineri” (UDMR).

Astfel, potrivit  lui Viorel Ștefan, avizul negativ va fi transmis comisiilor reunite pentru cultură și media ale Parlamentului, care urmează să stabilească data la care va fi convocată ședința comună.