Dovada lui Grindeanu după ce a fost acuzat că a scris o carte care, de fapt, nu există

Publicat: 05 04. 2017, 16:05

„Am văzut că e o întreagă discuție despre o carte pe care am scris-o împreună cu tatăl meu. Recunosc că rolul principal e al tatălui meu, profesor de matematică, care, dacă mă uit în spate, a făcut foarte multă matematică cu mine. Să știți că lucrul acesta mi-a folosit, chiar dacă apoi am mers pe IT și mi-a folosit și în facultate, pentru că în acei ani de facultate s-a făcut foarte multă matematică, ceea ce e foarte, foarte bine. Apropo de această dezbatere, am văzut că se publică în multe ziare că nu există, că sunt doar coperți, e în regulă. Nu vreau să dezvolt foarte mult, n-am facut o cariera universitara, ține de ceea ce am învățat și m-a învățat foarte mult tatăl meu și nu doar el. Am avut parte de profesori foarte buni de matematică”, a declarat Sorin Grindeanu, atunci când a venit vorba de volumul despre care s-a scris în presă că e de negăsit și că nu ar exista.

Premierul a adus cartea cu el, la interviu, și a spus că cea mai mare contribuție îi aparține tatălui său și că recenzia este scrisă de un profesor de la Universitatea de Vest: „Recenzia, cele câteva cuvinte, au fost spuse de un profesor pe care l-am avut și la universitate, domnul profesor Ivan, unul din profesorii de top al Universității de Vest Timișoara”, a mai explicat premierul. 

Declarațiile vin în urma mai multor materiale apărute în presă potrivit cărora două cărți pe care Grindeanu și le-a trecut în CV sunt de negăsit, una dintre ele fiind chiar volumul „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, pe care a și adus-o la interviu.