Dragnea a făcut bilanțul guvernării Ponta, în absența fostului premier. Ponta: „Nu am fost invitat, e decizia conducerii partidului (…) Nu e nicio supărare”

Publicat: 16 11. 2015, 12:52

„Nu am fost invitat, e decizia conducerii partidului (…) Nu e nicio supărare”, a spus fostul premier, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce a absentat luni de la ședința social-democraților în care s-a prezentat bilanțul guvernelor conduse de el, din 2012.

Ponta a mai spus că el este un „om civilizat” și merge doar acolo unde este invitat, însă, din câte a înțeles partidul a vorbit de bine despre el. „Înțeleg că s-a vorbit de bine despre guvernare. Ăsta este singurul lucru care contează”, a mai comentat el.

Referitor la declarația președintelui PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia regretă că Ponta și-a dat demisia și că decizia i-a aparținut, Ponta a sugerat că lucrurile au stat cu totul altfel în realitate. „Așa a spus public. În privat, oamenii spun alte lucruri”, a declarat Ponta, refuzând însă să facă alte lămuriri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut, luni, un bilanț al Guvernelor Ponta, în absența fostului prim-ministru, afirmând că Victor Ponta a fost cel mai bun premier al României, care a lăsat țara într-o situație economică mult mai bună decât era în 2012 și a reușit să repare „nedreptățile” din trecut.

„Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut România. Îi mulțumesc pentru ce a făcut pentru această țară. Cred că ar fi fost în continuare un premier foarte bun și în continuare cred că nu trebuia să plece”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat cum comentează faptul că unii dintre liderii PSD îl acuză, chiar și public, că el este responsabil pentru aducerea partidului în opoziție și că ar fi pus presiune pe Victor Ponta să demisioneze, Dragnea a susținut că a aflat direct de la fostul premier despre intenția sa cu o oră înainte de a face anunțul public.

„Am citit și eu comentariile și încerc să fiu foarte atent la cuvintele pe care le folosesc când vă răspund. (…) În dimineața acelei zile am avut o discuție cu el, m-a căutat, a venit la mine acasă, mi-a spus că a avut o discuție cu Gabriel Oprea cu o seară înainte și a decis să își depună mandatul”, a spus Dragnea, afirmând că nu știe conținutul discuției cu Gabriel Oprea.