Dragnea anunță varianta pentru Inspecția Judiciară: Să fie o instituție autonomă

Publicat: 09 10. 2017, 12:42

Solicitat să comenteze faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lansat o nouă variantă, ca Inspecția Judiciară să fie o instituție autonomă, cu propria lege de funcționare, Dragnea a precizat: „Dar nu e o nouă variantă. Eu am spus de la început, pe 24 august, că trebuie să abordăm cum mai mult calm și cu mai multă așezare aceste propuneri de modificare și încă de atunci a spus ministrul că una dintre variante este să fie o instituție autonomă”.

„Eu am spus în mai multe rânduri că poate e bine să fie o instituție autonomă și cred că vom merge către această variantă”, a subliniat Dragnea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, în 25 august, că a propus ca Inspecția Judiciară „să nu fie sub nicio umbrelă”, nici la Consiliul Superior al Magistraturii, nici la ministerul Justiției.

„Miercuri, avansam și o altă propunere, o altă formulă, dar nu am văzut pe nimeni să spună că e bine sau nu, ca Inspecția Judiciară să nu fie sub nicio umbrelă, nici a CSM, nici a MJ, să fie o entitate autonomă, ca un corp de control în ghilimele, care verifică, să rămână autonomă, dar cu aceleași competențe, să aibă buget propriu, sediu, propriu, angajați proprii, competențe proprii și să răspundă pentru ceea ce face”, a spus Toader la acel moment.