Dragnea, despre înregistrările cu Kovesi: Personal, m-au deranjat. Aștept să văd dacă sunt autentice

Publicat: 19 06. 2017, 18:07
Actualizat: 19 06. 2017, 19:17

„Dacă aceste înregistrări sunt autentice, situația e gravă. Înțeleg că au fost contestate. Am înțeles că Inspectia Judiciară s-a autosesizat și să vedem dacă aceste înregistrări sunt autentice. Atâta timp cât președintele României nu e în țară, amân să mă pronunț. Este o regulă demult, șeful statului e într-o vizită importantă, nu trebuie să venim cu o altă criză”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat care este opinia sa despre înregistrări, în contextul în care este pomenit numele fostei sale soții, liderul PSD a afirmat că a fost foarte deranjat.

„În plan personal m-a deranjat foarte tare. Acolo aproape toate informațiile sunt pe lângă lege și Constituție și vă promit că am de spus și eu”, a afirmat Dragnea.

Postul România TV a publicat duminică seara mai multe îregistrări cu Laura Codruța Kovesi. În una dintre ele, procurorul șef al DNA le spune colegilor că: „sunt 6-7 dosare de care mă întreabă presa în fiecare săptămână. Spuneți-mi ce se întâmplă. Din 8.000 de dosare n-am putut învinui un inculpat.(…) În cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni la DNA. (…) Cine nu are chef de muncă să plece. Am auzit comentarii pe dosarul OUG 13. Eu mi-am asumat acest dosar. Mi-am asumat acest dosar cu Surugiu și Uncheselu. (..) Chiar să zică CCR că am derapat o să iau 4 dosare, mă duc la Morar și îi spun „spălă-te cu ele pe cap”. (..) Ultima e Udrea condamnată 6 ani pe abuz. Eu știu că ne-a dat peste cap decizia Curții. Ne-a dat peste cap și excepția la Bombonica, dar trebuie să ne facem treaba”.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz.