Dragnea: Ghemul de putere care este acum la București trebuie să fie rupt

Publicat: 02 04. 2013, 12:30
Actualizat: 31 07. 2014, 14:05

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marți, la o dezbatere pe tema regionalizării și descentralizării, desfășurată la Academie, că „ghemul de putere” de la București trebuie să fie rupt, el subliniind că regionalizarea nu poate pune sub semnul întrebării caracterul național al statului.

„În ceea ce privește descentralizarea, ghemul de putere care este acum la București, pe care îl știm cu toții, pe care îl simțim cu toții, trebuie să fie rupt. Nu se va pune problema niciodată ca un proces de regionalizare să pună sub semnul întrebării caracterul național al statului român. Nu trebuie să ne fie frică de lucrul ăsta, pentru că transferul de competență către autoritățile locale înseamnă, de fapt, să ducem puterea mai aproape de oameni”, a spus Dragnea.

El a arătat că instituțiile județene ale căror conduceri sunt numite de la București nu vor fi interesate de percepția cetățenilor asupra serviciilor pe care le oferă și a pledat pentru trecerea acestor instituții în subordinea primăriilor sau a Consiliilor Județene.

„Niciodată o instituție județeană care acum e condusă de la București, unde conducerea este numită de la București, nu va fi interesată de modul cum percep oamenii serviciile pe care le furnizează. Dacă le vom trece la Consiliul Județean sau la primărie, primarii și președinții de Consilii județene vor fi primii interesați ca oamenii să fie mulțumiți pentru că ei vor avea în mână acest instrument”, a mai spus Dragnea.