Dragnea: Îl cunosc pe Bădălău, e om serios, sper din toată inima să nu fie implicat

Publicat: 28 10. 2013, 15:05
Actualizat: 18 05. 2015, 23:49

Vicepremierul Liviu Dragnea susține că senatorul PSD, Nicolae Bădălău, este „un om serios pe care îl cunoaște de foarte mulți ani”, iar implicarea lui Bădălău în cel mai mare dosar de evaziune fiscală speră să fie doar o „confuzie”.

Întrebat de jurnaliști dacă știa despre acțiunea procurorilor, Dragnea a spus că astăzi a văzut știrea și că nu are alte informații.

„Sper din toată inima să nu fie implicat (n.r. – Nicolae Bădălău) și să fie o confuzie, să fie informații eronate, sper să nu fie. Îl cunosc pe Bădălău de ani zile și este un om foarte serios”, a afirmat Liviu Dragnea.

Procuroarea Angela Nicolae de la Parchetul General, senatorul PSD Niculae Bădălău și funcționari de la Ministerul Finanțelor sunt cercetați de DNA într-un dosar de evaziune în industria alimentară, prejudiciul fiind calculat la 50 de milioane de euro. În cauză au fost efectuate în această dimineață 160 de percheziții la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița. De asemenea, DNA face percheziții la Parchetul General. DNA spune că a descoperit o rețea de evaziune fiscală ce avea în componență 100 de firme din tară și străinătate multe dintre ele fiind companii fantomă.

Senatorul PSD, Niculae Bădălău a declarat că este nevinovat. „Nu am făcut trafic de influență. Nu sunt sunt vinovat. Când voi afla învinuirile voi lua măsurile necesare”, a declarat Bădălău la intrarea în sediul DNA.