Dragnea îl schimbă pe Nicolae de la șefia Comisiei juridice. Cine e favorit să-i ia locul

Publicat: 08 05. 2017, 15:23
Actualizat: 08 05. 2017, 16:52

Aceleași surse au arătat că în PSD se caută deja un înlocuitor pentru Șerban Nicolae, iar Robert Cazanciuc, unui dintre ceilalți patru social-democrați din Comisia juridică, ar putea fi o soluție de înlocuitor. Despre sancțiuni pentru Nicolae a vorbit și Liviu Dragnea, care s-a declarat foarte nemulțumit de modul în care a fost gestionată în Comisie Legea grațierii. 

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cred că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo și eu sunt foarte nemulțumit. Majoritatea suntem nemulțumiți, nu numai eu, de ceea ce s-a întâmplat acolo”, a spus Dragnea.

El a arătat că miercuri, la 10.30, a convocat CExN al PSD, unde se va discuta despre acest subiect.

„Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Eu am înțeles, dar vreau să discutăm în mod deschis și transparent în CExN asta, că li s-a spus că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziția mea și-au dat seama că de fapt nu era o informație corectă”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice din Senat, precum și ceilalți senatori PSD care au votat amendamentul privind grațierea faptelor de corupție, trebuie sancționați, Dragnea a răspuns ironic: „Nu, o să primească fiecare câte un premiu pentru că au promovat din nou PSD”. Chestionat dacă va propune CExN sancțiuni, Dragnea a răspuns, însă, afirmativ.

Solicitat, luni, să comenteze faptul că senatorii PSD din Comisia juridică nu au votat împotriva amendametului privind grațierea faptelor de corupție, așa cum le-a solicitat, ci s-au abținut, Dragnea a răspuns: „Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec și o să mă apuc de pescuit în mod profesionit”.
 
Întrebat dacă va căuta juriști mai buni în PSD, alții decât Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea, despre care a susținut că aduc deservicii partidului, Dragnea a răspuns: „Aici nu e vorba de calitatea unui jurist sau nu, aici e vorba de abordare și de caracter”.