Dragnea: PSD este alături de Ponta și vrea să rămână la guvernare

Publicat: 21 09. 2015, 11:42

„PSD vrea să rămână la guvernare”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a avut o discuție cu premierul Victor Ponta și cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia, chiar înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD care se desfășoară la Palatul Parlamentului.

„Nimeni din partid nu vrea să ieșim de la guvernare, deci vom face calcule pentru rămânarea la guvernare”, a declarat Dragnea.

Întrebat cât de mult e în ajutorul partidului ca Victor Ponta să rămână în fruntea Guvernului, Dragnea a răspuns evaziv. „Nu știu asta, în mod sincer, dar PSD dorește să rămână la guvernare și vom discuta în Comitetul Executiv”, a precizat acesta. Întrebat din nou dacă această declarație înseamnă că PSD nu îl vrea „exclusiv” pe Ponta prim-ministru, Dragnea a reiterat că „PSD vrea să la guvernare”.

Dragnea a adăugat că în Comitetul Executiv Național se va pune inclusiv problema sprijinului politic pentru Guvern. „Va fi unul din subiectele de discutat astăzi. (…) Sigur că vom vota dacă vrem să rămânem la guvernare sau nu”, a spus acesta.

Întrebat dacă se teme de trădări la moțiunea de cenzură pe care PNL a anunțat că o depune luni, Dragnea a spus că este dreptul democratic al Opoziției să facă un astfel de demers.

„Este un drept democratic al Opoziției. Nu cred că se așteaptă ca PSD să își dea jos propriul guvern”, a comentat Dragnea.

Liderul PSD a insistat că toți colegii „vor să rămânem la guvernare, este rațiunea firească a fiecărui partid”.

Întrebat dacă se pune problema retragerii sprijinului politic de către PSD, pentru Victor Ponta, cu condiția ca președintele Klaus Iohannis să numească un alt premier din rândul social-democraților, Dragnea a negat o astfel de variantă.
„Nu există scenariul ăsta și președintele nu va face niciodată un astfel de anunț. Sau nu cred”, a spus Dragnea.