Dragnea spune că nu a votat niciodată cu partide de dreapta: Eu nu fac suprize de-astea

Publicat: 29 05. 2014, 20:49
Actualizat: 28 09. 2018, 02:50

„Eu nu fac suprize de-astea”, a spus Dragnea, arătând că nu a votat niciodată cu partide de dreapta, inclusiv înainte de a fi în PSD.

„Tot timpul am votat cu stânga. PD, pe vremea în care eram eu acolo, era de stânga”, a ținut să precizeze Liviu Dragnea, întrebat despre declarația premierului potrivit căreia a votat cu liderul PNL, Crin Antonescu, la ultimele alegeri prezidențiale, în primul tur.

Chestionat despre faptul că liderul PNL s-a declarat fericit că Victor Ponta s-ar putea să-l voteze și la viitoarele alegeri, el a răspuns: „Cred că Victor n-o să aibă șansa asta să-l voteze, pentru că nu o să candideze”.

El și-a declarat încrederea că liderul PSD va candida pentru Președinție, adăugând că în toată țara, unde au fost împreună, toată lumea i-a cerut acestuia să candideze.

Președintele PSD, Victor Ponta, fost purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană, a declarat, joi, că mulți dintre cei cu care a votat la prezidențiale din ’90 până acum nu au câștigat, dar important este mersul la vot, el afirmând că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoană.

Premierul Ponta a făcut declarația la evenimentul în care Tineretul Social Democrat premiază câștigătorii concursului Olimpiada de Comunicare Politică.

El a spus că în 1990 a votat la prezidențiale cu Ion Rațiu, care nu a câștigat, în 1992 cu Emil Constantinescu – nu a câștigat, în 1996 tot cu Constantinescu – câștigător, în 2000 cu Mugur Isărescu – nu a câștigat, în 2004 cu Adrian Năstase – nu a câștigat.

Ponta a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând.

„S-ar putea ca de data asta să iasă cel pe care îl votez eu”, a spus Ponta, subliniind însă că participarea la vot este cel mai important lucru.

Ponta a fost purtător de cuvânt al campaniei pentru prezidențiale a lui Mircea Geoană în 2009.