Dragnea susține că îl lasă pe Grindeanu să propună Ministrul Justiției

Publicat: 14 02. 2017, 18:23

”Ministrul Justiției va fi propus de premier. Sigur că va fi propus coaliției care susține acest Guvern și ulterior președintelui. Va fi o propunere a premierului, așa funcționeză lucrurile. Fiind un Guvern politic, la un moment dat, și Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă propunerea de ministru vine din interiorul PSD către premier, liderul PSD a răspuns: ”Se poate și, și. Am discutat cu premierul și propunerea trebuie să fie de la dumnealui”.

Dragnea a afirmat că premierul Grindeanu nu a avansat nicio propunere până acum, fiind de așteptat ca acest lucru să se întâmple la ședința Comitetului Executiv care va fi convocat în zilele următoare.

El a evitat să răspundă la o întrebare referitoare la posibilitatea ca viitorul ministru al Justiției să fie un om din sistem sau un om politic, din interiorul PSD.

”Cea mai bună soluție este un om care să aibă capacitatea și știința de a putea genera, purta dezbateri atât cu asociațiile magistraților din România, cât și cu instituții internaționale, Consiliul Europei, Comisia de la Vaneția, barouri de avocați, comisiile din Parlament în așa fel încât să fie o dezbatere în care să se discute nu numai deciziile CCR pe Codul penal, ci toată legislația din domeniul Justiției”, a conchis Dragnea.