După ce a cerut un punct de vedere la ANI referitor la incompatibilitate, Țuțuianu a decis: Îmi dau demisia

Publicat: 15 08. 2017, 14:04
Actualizat: 05 06. 2018, 19:23

Întrebat, la Constanța, cum i-a permis ANI să fie membru în Biroul Permanent, Adrian Țuțuianu a răspuns: „Eu cred că nu trebuie să-mi permită cineva, ci legea îmi permite. Eu am fot mai prudent decât credeți dumneavoastră, am întrebat înainte dacă există o situație de incompatibilite, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară de două luni de zile, cât Parlamentul nu este în sesiune”.

Țuțuianu a adăugat că soluția este valabilă până în 1 septembrie, dată la care își va depune demisia din funcția de secretar al Senatului.

Întrebat, de asemenea, dacă răspunsul ANI a fost că nu există incompatibilitate, Adrian Țuțuianu a răspuns: „Foarte clar”.

Recent, liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a precizat că formațiunea sa îl va sesiza pe premier pentru a constata starea de incompatibilitate în care s-ar afla ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, care este, în același timp, și secretar al Senatului, acesta participând la BP.

Vicepreședintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că senatorul Adrian Țuțuianu este incompatibil, în condițiile în care acesta este și ministru și membru în Biroul permanent al Senatului, iar senatorul USR Florina Presadă a declarat, pentru MEDIAFAX, că va sesiza ANI în legătură cu starea de incompatibilitate în care se află ministrul Adrian Țuțuianu.