După Grindeanu și Dragnea, ambasadorul Klemm s-a întâlnit și cu Tăriceanu

Publicat: 15 02. 2017, 22:44
Actualizat: 26 03. 2019, 07:52

”În cadrul discuțiilor, au fost abordate stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic româno – american și al noii Administrații de la Washington, precum și colaborarea în cadrul NATO, în plan regional și al teatrelor de operațiuni comune. În acest sens, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării, precum și importanța prezenței trupelor românești în teatrele de operațiuni din Afghanistan și Irak. Domnul Hans Klemm și-a exprimat aprecierea la adresa României pentru aceste decizii”, a informat Senatul prin intermediul unui comunicat de presă.

Președintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relațiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar și al coordonării acțiunilor în plan internațional, amintind și de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României, în cadrul Coaliției Internaționale anti-ISIL/Daesh și extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit și ”a menționat rolul și contribuția decisivă a SUA în ceea ce privește securitatea și stabilitatea europeană, subliniind intenția țării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii și al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale și internaționale”.

Potrivit sursei citate, ambii interlocutori au subliniat importanța creșterii cooperării pe plan economic, respectiv a creșterii investițiilor americane în România și colaborării în domeniul industriei auto și aviatică.

După adoptarea OUG 13 de către Guvern, Hans Klemm a avut întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu și liderul PSD, Liviu Dragnea.