După o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor, Stănescu anunță soluția Guvernului pentru a-i scăpa pe primari de grija banilor pentru salarii

Publicat: 20 02. 2018, 08:04

„În discuțiile cu doamna prim-ministru, cu ministrul Finanțelor pe care am avut-o, am hotărât să dăm o ordonanță de urgență în care, din excedent (bugetar – n.r), excedentul fiind o chestiune foarte sensibilă, așa cum știți, fiecare UAT să poată plăti cheltuieli salariale, sentințe, corecții și arierate. Tot ordonanța asta va mai conține și două lucruri: vom folosi acea compensare, cred că acum doi sau trei ani s-a mai făcut, adică dacă un UAT este dator la o societate comercială, societatea comercială e dator la ANAF, să putem compensa toate lucrurile acestea și sigur că e o chestiune care e urgent să o facem pentru că sunt datorii pe care nu le putem compensa cred că de vreo doi ani de zile. Mai e un lucru foarte important: deci, compensarea, împrumutul din trezorerie”, a declarat Paul Stănescu, la Parlament.

El a mai spus că nu ltie dacă ordonanța de urgență va fi gata până la ședința de Guvern de joi, pentru că trebuie să ia și avizul CES (Consiliul Economic și Social – n.r), dar dacă nu va fi gata, „sigur va intra în ședința de guvern următoare, deci nu joia asta care vine, joia cealaltă”.

Stănescu a precizat că sunt localități care au un excedent mare, care au excedent normal și localități care nu au excedent.

„Dar noi așa cum am spus în Legea bugetului, am stabilit lucrurile astea. Scrie în Legea Bugetului clar, Legea nr.2/2000 a Bugetului de stat, că va fi analizat fiecare UAT în parte și niciun UAT nu va pierde co-finanțare, deci statul va interveni în cazul co-finanțărilor și tuturor celorlalte proiecte pentru ca toate UAT-urile să-și ducă proiectele la bun sfârșit”, a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale.