Elena Udrea, o nouă cerere de arestare aprobată în Parlament. Avocat : Udrea a avut parte de șase zile de umilință, nu e cazul să facem experimente pe pielea ei, nu aprobați arestarea preventivă

Publicat: 18 02. 2015, 15:44

Comisia juridică a aprobat astăzi o nouă cerere venită din partea procurorilor de începere a urmăririi penale și arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, deși avocatul Marius Striblea a încercat să-i convingă că nu este nevoie să aprobe cererea de arestare preventivă. Elena Udrea nu a putut fi prezentă la ședința Comisiei Juridice, ea fiind reprezentată de avocat. 

„Nu este cazul după experimentul pe care l-au făcut luna trecută să repetăm așa ceva. Am explicat că în dosarul Microsoft față de doamna Udrea au fost formulate două cereri de arestare preventivă, una de presupusa încălcare a controlului judiciar, pe de altă parte pentru fondul cauzei. Ambele au fost respinse”, a spus avocatul Marius Striblea. 

Avocatul a spus că ieri judecătorii au respins cererea procurorilor privind arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Microsoft. 

„Deja două propuneri de arestare au fost respinse, nu e cazul să facem experimente pe pielea unui cetățean român, pe pielea unui om care nu are nicio vină că îl cheamă Udrea și nu are nicio vină că într-un context sau altul există presiune în media. Nu este cazul ca cei din comisia juridică să avizeze încă o dată acest arest preventiv pentru că este de presupus că procurorii au început cu dosarul în care aveau probe solide, că din perspectiva lor aveau cele mai solide probe și s-au demonstrat că nu există. Prin urmare, tot ce s-a întâmplat ulterior în dosarul Microsoft înseamnă o căutare disperată de alte probe și capete de acuzare pentru a ține un om cum este Elena Udrea”, a declarat Marius Striblea.

În încercarea de a-i convinge pe deputați, acesta le-a spus că Elena Udrea a avut parte „de șase zile de umilință” și că s-a demonstrat că „cele șase zile de arest au fost inutile și ilegale”.

Avocatul Striblea a precizat că Elena Udrea va fi prezentă la ședința din plenul Camerei Deputaților de săptămâna viitoare, deoarece „dorește să vorbească în fața colegilor deputați”.