Elena Udrea va depune plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General

Publicat: 04 07. 2017, 22:29
Actualizat: 25 03. 2019, 20:00

Elena Udrea a transmis, de asemenea, pe Facebook, după acuzațiile aduse de procurorul Mihaela Iorga la adresa procurorului-șef DNA, că este clar că a fost arestată la comanda Laurei Codruța Kovesi și a lui Florian Coldea, întrebându-se retoric „cine mai poate restabili legalitatea în funcționarea justiției?”.

„Astăzi, procurorul DNA Mihaela Iorga Morar a declarat public că i s-a cerut de către Kovesi să mă aresteze, la a treia încercare de arestare, respinsă de Parlament, în toamna lui 2015!!! Ce dovadă mai trebuie ca ceea ce spun eu încă din ianuarie 2015 să fie crezut? Ce mai e necesar să aflăm ca să fie clar tuturor că am fost arestată la comanda lui Kovesi și Coldea, că am fost și sunt ținta acestora, că dosarele mele sunt rezultatul planului lor de a mă scoate din politică și de a mă reduce la tăcere? Așa cum de altfel s-a întâmplat și în cazurile altora, în alte dosare, dar față de care cei doi au acționat cu mai puțină patimă. Iar procurorii aceștia care au avut într-un final curajul să vorbească, să arate abuzurile șefei DNA, au fost revocați din funcții de către CSM, la cererea lui Kovesi!”, a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru se întreabă cine mai poate restabili legalitatea în funcționarea justiției, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis îi girează pe acești oameni.

„Cine mai poate să restabilească legalitatea în funcționarea justiției? Cine poate și vrea să oprească abuzurile și ilegalitățile lui Kovesi și ale Sistemului din care face parte? Cui să mă adresez eu, ținta lor cea mai importantă, la cine să reclam execuția la care sunt supusă, când însuși șeful statului îi girează pe acești oameni și le aprobă acțiunile mafiote?”, a completat Elena Udrea.

Reacția fostului ministru al Turismului a venit după ce procurorul Mihaela Moraru Iorga a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că a făcut presiuni pentru reținerea Elenei Udrea, „chiar și pentru o noapte”,deși nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului și atunci „totul era doar un circ mediatic”.

„În situația privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reținere, nu și pentru arestare și în care am ieșit și am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reținerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauțiune și consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului. Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror șef adjunct care era coordonatorul secției a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reținută pentru că există aviz de reținere. A fost mesajul doamnei procuror șef . Chiar și pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Și este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

Iorga a mai spus că tensiunea dintre ea și Kovesi era de mult timp fiind „determinată probabil de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări”.