Emil Constantinescu, despre unicul candidat la șefia ALDE: „Tăriceanu a participat la toate construcțiile democratice după ’89”

Publicat: 22 04. 2017, 11:57

„Sunt aici ca să vorbesc despre istoria post-decembristă. Încă de la început, au existat câteva persoane care au reuși să readucă în România spiritul liberal. Aceasta s-a întâmplat chiar în decembrie 1989, după căderea lui Ceaușescu, când într-o cameră s-au adunat câțiva reprezentanți ai gloriosului Partid Național Liberal și doi tineri. Unul dintre ei era Călin Popescu-Tăriceanu. Călin Popescu-Tăriceanu a fost un om, apoi a devenit un lider care a participat la toate construcțiile democratice, într-un moment în care România era încă dominată de fosta nomenclatură comunistă și de fosta securitate, până în 1996. De fiecare dată, în tulburările Partidului Național Liberal, când a fost împărțit în fracțiuni, el a fost de partea bună”, a transmis, în cadrul discursului său, fostul președinte Emil Constantinescu.

Emil Constantinescu a făcut referire și la perioada în care Tăriceanu a fost ministru. „Călin Popescu-Tăriceanu a fost și în guvernul pe care l-am format, a fost ministrul Economiei, care a gândit primele privatizări adevarate în România, care au rămas și până astăzi de succes”, a mai spus fostul președinte.