Eugen Teodorovici spune că pentru România ar fi benefic portofoliul de comisar european pentru extindere

Publicat: 02 07. 2019, 20:52

Ministrul de Finanțe a comentat, marți seară la Antena 3, și despre Ursula von der Leyen care a fost propusă oficial pentru postul de președinte al Comisiei Europene (CE), precizând că „va fi o persoană care va știi să își impună punctul de vedere”.

„Contează foarte mult cine va veni în jurul mesei, ce comisar vor fi din partea României. Eu m-aș bucura să primim partea de extindere. E un portofoliu foarte sensibi și important pentru cine știe să îl gestioneze. Poți să ai influență cu un astfel de portofoliu, chiar dacă la prima vedere nu pare cine știe ce, la masa discuțiilor. Este extrem de important și care cred că dă ora exactă la masă în jurul Comisiei”, a adăugat Teodorovici.

Președintele executiv al PSD a reiterat faptul că nu este interesat de funcții în afara României, de comisar sau la Curtea de Conturi ori în cadrul altor instituții europene.

„Am mai spus-o de mult timp nu m-au interesat poziții în afara acestei țări. Am refuzat spunând că reforma este necesară aici în România. Fie comisar, la Curtea de Conturi sau alte funcții. Alții așa fac. Eu nu pot să fac acest calcul pentru mine. Cred că e foarte multă treabă de făcut pentru această țară”, a conchis Teodorovici.

Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de președinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcția de președinte al Consiliului European, a anunțat marți seară Donald Tusk.