Europarlamentar PSD: Ponta este un candidat care poate câștiga alegerile prezidențiale din primul tur

Publicat: 07 03. 2014, 16:53
Actualizat: 29 07. 2014, 18:24

Europarlamentarul PSD Corina Crețu spune că sunt „foarte mulți membri de partid” care îi cer lui Victor Ponta să candideze la alegerile prezidențiale, adăugând că ea este convinsă că actualul premier poate câștiga din primul tur. Întrebată, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, dacă îl consideră pe liderul PSD, Victor Ponta, ca o opțiune pentru prezidențiale, Corina Crețu a spus că actualul premier „este omul cotat cu cele mai multe șanse pe care le are pentru a prelua președinția”.

„În noul context politic, PSD va trebui să aibă un candidat la prezidențiale și sunt convinsă că este o temă care îi preocupă pe foarte mulți membri ai partidului. Așa cum arată sondajele, Victor Ponta pare și sunt convinsă că este un candidat care poate câștiga alegerile prezidențiale chiar din primul tur. Nu cred că este foarte ușor, dar nici imposibil să câștige alegerile din primul tur. Din acest punct de vedere, sunt foarte mulți membri de partid care îl îndeamnă și îi cer președintelui nostru de partid și premierului să candideze. Nu s-a luat încă o decizie, sunt și alte variante, dar sunt convinsă că după europarlamentare ne vom desemna candidatul la președinție. Victor Ponta este omul cotat cu cele mai multe șanse pe care le are pentru a prelua președinția”, a spus Crețu.

Potrivit acesteia, Ponta arată că este un premier foarte bun într-o guvernare care „are rezultate bune într-un timp scurt”.

„Vom lua o decizie în interesul partidului”, a adăugat europarlamentarul PSD.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro