EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT 2014. Avertismentul transmis de Ministrul Educației elevilor și părinților, înaintea examenelor

Publicat: 16 06. 2014, 16:37
Actualizat: 21 03. 2019, 22:55

EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT 2014. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, după o întâlnire avută cu senatorii PSD, că a avut în această dimineață o videoconferință cu inspectorii generali și liderii de sindicat în care le-a cerut acestora să interzică orice colectare de bani pentru protocol, indiferent de motiv. Ministrul Educației a ținut să precizeze că nivelul subiectelor va fi „mediu plus”, subliniind că în alți ani subiectele au fost concepute de parcă „erau olimpiade naționale”.

„Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului”, a spus la Parlament Ministrul Educației.

El a adăugat că i-a rugat pe directorii școlilor, pe inspectorii generali și pe reprezentanta asociației de părinți să le transmită un mesaj foarte clar părinților pentru ca aceștia să aibă grijă cu ce bani trimit la școală copiii.

„Repet, nu au voie să aloce bani sau să strângă  bani pentru niciun fel de activitate asociată examenelor. Trebuie să ne luăm măsuri de precauție. Și anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Aș vrea să-i rog pe cei care vor să se joace cu legea să vadă cazurile identificate și ce s-a întâmplat cu oamenii respectivi care au fost dați afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnați definitiv și irevocabil pentru elemente de corupție și fraudă la examene”, a precizat ministrul Pricopie.

El a adăugat că mesajul ministerului este unul foarte simplu: „Nu ne jucăm”.