EXCLUSIV Prima declarație făcută de Florin Georgescu după ce a terminat programul de guvernare al USL. Diferența între „dorință” și „putință” VIDEO

Publicat: 03 05. 2012, 22:30
Actualizat: 03 05. 2012, 22:30

This browser does not support the video element.

Vicepremierul și ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, a declarat după finalizarea programului de guvernare că reîntregirea salariilor bugetarilor și returnarea banilor încasați ilegal de stat de la pensionari prin plata CAS reprezintă „dorința” Guvernului, dar după negocierile cu FMI se va vedea și „putința”.

„Toate aceste întrebări vor avea răspuns după ce începem și derulăm și finalizăm negocierile cu FMI. Aceasta este dorința noastră (n.r. – reîntregirea salariilor și returnarea banilor încasați ilegal din CAS) ceea ce negociem trebuie să reprezintă și putința ulterioară . Sperăm ca după negocieri să rezulte o soluție într-adevăr satisfăcătoare și mulțumitoare și pentru populație și pentru noi”, a declarat pentru gândul ministrul de Finanțe, Florin Georgescu la câteva minute după ce a finalizat programul de guvernare al Cabinetului Ponta.

Premierul desemnat Victor Ponta i-a criticat astăzi pe foștii guvernanți despre care a spus că nu au lăsat niciun ban pentru reîntregirea salariilor.

„Știți din declarații sforăitoare ale foștilor demnitari rezultă că în România este lapte și miere, că toate cămările guvernului sunt atât de pline încât nu mai pot fi ținute și că suntem pe un drum de dezvoltare a societății ca înainte de ’89. Acum când Florin Georgescu, care are în sânge meseria de zeci de ani, a început să se uite pe hârtii, pe bugete, rezultă foarte clar că nici guvernul Boc nici guvernul Ungureanu în nicio secundă, în niciun loc, nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor. Au prevăzut vorbe. Nici guvernul Boc, nici guvernul Ungureanu, n-au alocat niciun leu pentru restituirea sumelor alocate ilegal de la pensionari”, a declarat Ponta.