Fenechiu către lui Băsescu: „Prezidente”, întrebați-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001

Publicat: 15 07. 2012, 16:11
Actualizat: 16 07. 2012, 12:21

Vicepreședintele PNL Relu Fenechiu i-a sugerat, duminică, președintelui suspendat Traian Băsescu, căruia i s-a adresat cu apelativul „Prezidente”, să-l întrebe pe „Omul de la Butonul 3” despre Legea 406/2001, el arătând că Băsescu mai are două săptămâni pentru a lua o decizie înțeleaptă.

„Am un mesaj pentru Traian Băsescu: Domnule președinte – și, ca să vă parafrazez, aș îndrăzni să vă spun „Prezidente” – vă sugerez să-l întrebați pe omul dela Butonul 3 să vă dea Legea 406/2001, articolul1, paragraful 3 și după ce o studiați, gândiți-vă bine că mai aveți maxim două săptămâni până să luați o decizie înțeleaptă”, a spus Fenechiu.

El a evitat să redea în conferința de presă prevederile articolului, precizând că jurnaliștii vor consulta la fel de rapid legea, ca și oamenii președintelui.

Legea 406 din 10 iulie 2001 privește acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român.

Articolul1, paragraful 3, al acestei legi stipulează faptul că „nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de șef al statului român ca urmare a săvârșirii unei infractiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcție prin referendum”.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu este curios cine ar răspunde dacă ar apăsa butonul 3 al telefonului din biroul de la Palatul Cotroceni, apreciind că afirmațiile pe această temă ale președintelui suspendat Traian Băsescu sunt „o mică manevră de campanie”

Președintele suspendat, Traian Băsescu, i-a recomandat președintelui interimar, Crin Antonescu, să folosească telefonul negru din biroul său de la Palatul Cotroceni, să apese al treilea buton pentru a-i răspunde „un om care știe să îi spună exact cine a făcut rău României”.

Întrebat, la Antena 3, cine ar fi acea persoană, Antonescu a răspuns că nu știe și că nu a avut o discuție, cum a lăsat să se înțeleagă Traian Băsescu. „Nu am discutat despre asta”, a adăugat el.

„Nu sunt curios, butonul 3 … doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existența lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3”, a continuat Crin Antonescu