Băsescu: „Îi fac o recomandare lui Antonescu. În stânga biroului este un telefon negru. Trebuie să apese al treilea buton” – VIDEO și LIVE TEXT

Băsescu: Îi fac o recomandare lui Antonescu. În stânga biroului este un telefon negru. Trebuie să apese al treilea buton - VIDEO și LIVE TEXT
Publicat: 13/07/2012, 21:38
Actualizat: 13/07/2012, 22:59

Președintele Traian Băsescu a făcut o declarație de presă în această seară. Gândul transmite LIVE VIDEO și LIVE TEXT

Aș începe prin a preciza că ceea ce vreau să fie foarte bine înțeles și de presă și de români. În acest referendum, în campania pentru acest referendum care vizează destituirea mea din funcția de președinte al României nu mă bat pentru un scaun. Am stat pe el șapte ani și vă asigur că nu este unul comod. O să mă bat pentru România, pentru cei 22 de milioane de români și interesele României.

Obiectivul meu este să apăr România.

Îmi doresc mult ca românii, indiferent de opinie să vină la voi, pentru a valida referendumul. Nu vreau să rămân președinte la masa verde. Fac un apel la români să vină la vot indiferent de opinie. Este important ca cetățenii să demonstreze Europei că suntem europeni. Că nu cădem într-o campania a riscului de restaurație. România nu mai este cea din 2004 este cea din 2012. Partificaparea la referendum este estențială.

Știu că mulți sunt supărați pe măsurile din 2010. Dar este esențial ca prin participare să demonstreze că sunt europeni. Numai ei mai pot scoate România din dificultate, așa cum au făcut-o în 2010 prin sacrificiile lor. Votul lor trebuie să fie împotriva restaurației. Pe 29 aprilie nu discutăm numai despre menținerea în funcție a președintelui suspendat, pe 29 iulie românii pot da un semnal că resping mersul înapoi.

În 4 zile, data de 3 4 5 și 6 iulie, majoritatea parlamentară formată în jurul USL a împins România cu mulți ani înapoi din punct de vedere al credibilității.

Sunt hotărât să fac tot ceea ce ține de mine să câștig referendumul pentru că știu că asta este condiția acum. Actuala conducere nu mai poate fi un partener pentru aliații noștrii. Abordările lor sunt antidemocratice, lipsite de viziune. Este esențial să se arate că poporul respinge mersul înapoi în democrație, impresia că suntem singuri, o țară în care politicienii nu respectă valorile UE.

Această bătălie pentru România pe care sunt hotărât s-o dau trebuie să aibă definite cât mai rapid regulile jocului. Deși mai sunt 2 săptămâni, încă nu s-a stabilit care sunt condițiile de votare, încă nu s-au stabilit condițiile de votare și nu cred că este cinstint să reduci cu mai bine de 50% numărul secțiilor de votare din străinătate. În 2009 au fost 300, pentru acest refenedum dun 149 de secții.

În Spania, unde avem aproape 1 milion de români, sunt 9 secții, iar în Afganistan, unde sunt 1000 de militari, sunt 8.

Fac un apel ca numărul de secții de votare să fie cel puțin egal cu cel de la alegerile din 2009 când am fost ales președinte. Altfel se crează condiții chiar de invalidare a referendumului.

Privind la hotărârea de suspendare a Parlamentului, constatăm că la un articol se spune că dacă sunt probleme la CC, Parlamentul va hotărâ calea de urmat.

Ce treabă are Parlamentul să stabilească o cale de urmat, și poate aflăm public și care este. Calea lor de urmat eu o știu.

Aș vrea să mai spun un lucru care mi se pare necinstit, faptul că au suspendat președintele și vor să ascundă abuzuile din săptămâna neagră, 3-iulie, vor să ascundă și să legimineze prin votul poporuluii român o acțiune nelegitimă. O acțiune prin care au lovit grav instituțiilde stat.

Eu sunt convins că românii nu numai că vor veni să respingă restaurație, oricât ar fi de supărați pe mine. Va fi un referendum valid. Sunt convinsă că le vor da și o lecție de cinste. Ei au procedat exact ca bolșevicii pe vremuri. Așa ceva e necinstit și nu se face. Nu se cade să-ți atragi propriul popor într-o asemenea capcană.

În ceea ce privește evoluțiile din ultimele zile, aș vrea să spun un lucru care mă doare. Opt ani, cât am fost președinte, împreună cu Guvernul, am construit cu migală credibilitatea României în UE. A fost unul din obiectivele mele, care părea foarte greu de atins în 2007. Cu respectarea regulilor acestui club, UE, am reușit să construit credibilitate.

Este o mare minciună dacă cineva spune că n-am respectat valorile europene. Ca urmare săptămânii negre, România s-a decredibilizat profund. Vă asigur că răul pe care l-au făcut acești oameni din dorința de a satifsace clientela pușcăriabilă este imens.

România a avut în acești 8 ani de mandat contribuții multe la evoluțiile și deciziile care s-au luat la nivel european. Astăzi primim instrucțiuni. Când se ajunge la acest stadiu, este un moment în care țara respectivă poate fi considerată izolată. Iar pentru conducători, ușile sunt închise.

Am înțeles că domnul Crin Antonescu a făcut un apel la mine legat de denigrarea țării în străinătate. A rămas la nivelul unui bârfitor. Dacă vrea să știe de ce sunt atât de puternice reacții, îi fac o recomandate. În stânga biroului sunt 3 telefoane mari. Este unul negru cu 12 butoate. Trebuie să apese al treilea buton și îi va răspunde un om care îi poate spune exact cine a făcut rău României. Și mă tem că va începe cu numele Crin Antonescu și Victor Ponta. Au făcut României care îl putea face cineva în acest moment.

Fac o ofertă publică lui Crin Antonescu, președintelui Senatului, președintelui Camerei și lui Victor Ponta. Eu mâine dimineață plec din București. Dacă până mâine cei patru se adună sunt gată să le spun care sunt soluțiile pentru a salva ce mai este de salvat. Dar nu am dreptul ca om politic responsabil să nu le spun că soluțiile sunt 1,2,3,4,5…

I-am spus lui Crin Antonescu cum este cu butoanele când a venit la Cotroceni.

Îmi asum această misiune imposibilă de a obține 50% +1.

Sunt convins că urmăresc toate gesturile mele. Sunt soluții de diminuare a impactului deciziilor.

Tags:
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Moment tulburător! Laurențiu Reghecampf jr. a început să plângă când Anamaria Prodan vorbea de divorțul...
Mașinile la care românii au dat năvală în luna septembrie. Ce se va întâmpla la...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
O nouă măsură pregătită pentru școlile de șoferi. Ce trebuie să știi dacă vrei să...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Localitatea din România care intră în carantină. Rata de infectare a depăşit 40 la mie
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Unde e mai ieftin la Lidl, în România sau Ungaria? Descoperirea incredibilă făcută de vecinii...
Horoscop iarna 2021-2022. Zodiile care vor da lovitura, sunt cele mai norocoase
SCANDAL în Tomis III! Un BĂRBAT către poliţiştii locali: SECURIȘTILOR! video
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
Anunț crucial despre Pfizer. S-a dat ordin! Toți cei sub 40 de ani trebuie să...
Pericol uriaș în pandemie! Numai o minte criminală putea face asta. ALERTĂ pe planetă
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Ce afacere a început o tânără medic veterinar cu o investiţie de doar 70 de...