Băsescu: „Îi fac o recomandare lui Antonescu. În stânga biroului este un telefon negru. Trebuie să apese al treilea buton” – VIDEO și LIVE TEXT

Băsescu: Îi fac o recomandare lui Antonescu. În stânga biroului este un telefon negru. Trebuie să apese al treilea buton - VIDEO și LIVE TEXT
Publicat: 13/07/2012, 21:38
Actualizat: 13/07/2012, 22:59

Președintele Traian Băsescu a făcut o declarație de presă în această seară. Gândul transmite LIVE VIDEO și LIVE TEXT

Aș începe prin a preciza că ceea ce vreau să fie foarte bine înțeles și de presă și de români. În acest referendum, în campania pentru acest referendum care vizează destituirea mea din funcția de președinte al României nu mă bat pentru un scaun. Am stat pe el șapte ani și vă asigur că nu este unul comod. O să mă bat pentru România, pentru cei 22 de milioane de români și interesele României.

Obiectivul meu este să apăr România.

Îmi doresc mult ca românii, indiferent de opinie să vină la voi, pentru a valida referendumul. Nu vreau să rămân președinte la masa verde. Fac un apel la români să vină la vot indiferent de opinie. Este important ca cetățenii să demonstreze Europei că suntem europeni. Că nu cădem într-o campania a riscului de restaurație. România nu mai este cea din 2004 este cea din 2012. Partificaparea la referendum este estențială.

Știu că mulți sunt supărați pe măsurile din 2010. Dar este esențial ca prin participare să demonstreze că sunt europeni. Numai ei mai pot scoate România din dificultate, așa cum au făcut-o în 2010 prin sacrificiile lor. Votul lor trebuie să fie împotriva restaurației. Pe 29 aprilie nu discutăm numai despre menținerea în funcție a președintelui suspendat, pe 29 iulie românii pot da un semnal că resping mersul înapoi.

În 4 zile, data de 3 4 5 și 6 iulie, majoritatea parlamentară formată în jurul USL a împins România cu mulți ani înapoi din punct de vedere al credibilității.

Sunt hotărât să fac tot ceea ce ține de mine să câștig referendumul pentru că știu că asta este condiția acum. Actuala conducere nu mai poate fi un partener pentru aliații noștrii. Abordările lor sunt antidemocratice, lipsite de viziune. Este esențial să se arate că poporul respinge mersul înapoi în democrație, impresia că suntem singuri, o țară în care politicienii nu respectă valorile UE.

Această bătălie pentru România pe care sunt hotărât s-o dau trebuie să aibă definite cât mai rapid regulile jocului. Deși mai sunt 2 săptămâni, încă nu s-a stabilit care sunt condițiile de votare, încă nu s-au stabilit condițiile de votare și nu cred că este cinstint să reduci cu mai bine de 50% numărul secțiilor de votare din străinătate. În 2009 au fost 300, pentru acest refenedum dun 149 de secții.

În Spania, unde avem aproape 1 milion de români, sunt 9 secții, iar în Afganistan, unde sunt 1000 de militari, sunt 8.

Fac un apel ca numărul de secții de votare să fie cel puțin egal cu cel de la alegerile din 2009 când am fost ales președinte. Altfel se crează condiții chiar de invalidare a referendumului.

Privind la hotărârea de suspendare a Parlamentului, constatăm că la un articol se spune că dacă sunt probleme la CC, Parlamentul va hotărâ calea de urmat.

Ce treabă are Parlamentul să stabilească o cale de urmat, și poate aflăm public și care este. Calea lor de urmat eu o știu.

Aș vrea să mai spun un lucru care mi se pare necinstit, faptul că au suspendat președintele și vor să ascundă abuzuile din săptămâna neagră, 3-iulie, vor să ascundă și să legimineze prin votul poporuluii român o acțiune nelegitimă. O acțiune prin care au lovit grav instituțiilde stat.

Eu sunt convins că românii nu numai că vor veni să respingă restaurație, oricât ar fi de supărați pe mine. Va fi un referendum valid. Sunt convinsă că le vor da și o lecție de cinste. Ei au procedat exact ca bolșevicii pe vremuri. Așa ceva e necinstit și nu se face. Nu se cade să-ți atragi propriul popor într-o asemenea capcană.

În ceea ce privește evoluțiile din ultimele zile, aș vrea să spun un lucru care mă doare. Opt ani, cât am fost președinte, împreună cu Guvernul, am construit cu migală credibilitatea României în UE. A fost unul din obiectivele mele, care părea foarte greu de atins în 2007. Cu respectarea regulilor acestui club, UE, am reușit să construit credibilitate.

Este o mare minciună dacă cineva spune că n-am respectat valorile europene. Ca urmare săptămânii negre, România s-a decredibilizat profund. Vă asigur că răul pe care l-au făcut acești oameni din dorința de a satifsace clientela pușcăriabilă este imens.

România a avut în acești 8 ani de mandat contribuții multe la evoluțiile și deciziile care s-au luat la nivel european. Astăzi primim instrucțiuni. Când se ajunge la acest stadiu, este un moment în care țara respectivă poate fi considerată izolată. Iar pentru conducători, ușile sunt închise.

Am înțeles că domnul Crin Antonescu a făcut un apel la mine legat de denigrarea țării în străinătate. A rămas la nivelul unui bârfitor. Dacă vrea să știe de ce sunt atât de puternice reacții, îi fac o recomandate. În stânga biroului sunt 3 telefoane mari. Este unul negru cu 12 butoate. Trebuie să apese al treilea buton și îi va răspunde un om care îi poate spune exact cine a făcut rău României. Și mă tem că va începe cu numele Crin Antonescu și Victor Ponta. Au făcut României care îl putea face cineva în acest moment.

Fac o ofertă publică lui Crin Antonescu, președintelui Senatului, președintelui Camerei și lui Victor Ponta. Eu mâine dimineață plec din București. Dacă până mâine cei patru se adună sunt gată să le spun care sunt soluțiile pentru a salva ce mai este de salvat. Dar nu am dreptul ca om politic responsabil să nu le spun că soluțiile sunt 1,2,3,4,5…

I-am spus lui Crin Antonescu cum este cu butoanele când a venit la Cotroceni.

Îmi asum această misiune imposibilă de a obține 50% +1.

Sunt convins că urmăresc toate gesturile mele. Sunt soluții de diminuare a impactului deciziilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Tulburătoare și Înălțătoare discuția dintre Ana Blandiana și Adrian Artene | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE