Fifor iese la atac: Iohannis a ignorat apelul PSD cu privire la pact. Ce înseamnă această tăcere absolută?

Publicat: 13 06. 2019, 17:04

„Îmi pare rău că președintele a ignorat apelul Partidului Social Democrat cu privire la acordul politic național. Am propus completarea acestui pact cu valori și principii europene esențiale pentru România pe care, însă, domnul Iohannis le ignoră deliberat, fiind captivat de-a dreptul de campania electorală în care se află de la începutul anului. Ce înseamnă această tăcere absolută, această lipsă totală de reacție din partea domniei sale? Cu care din propunerile PSD nu a fost domnul Iohannis de acord? Cerem un răspuns. Pentru că românii merită un răspuns. Nu este și președintele celor care au votat în 26 mai pentru un parcurs european sănătos? Pentru ei nu se semnează acordul?”, a scris Mihai Fifor, joi pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că: „România nu mai poate avea un președinte interesat doar de propria campanie electorală. Aceste jocuri de imagine, încununate fastuos la Cotroceni sub semnul Aliantei Austeritatii PNL-USR-Pro Romania, arată doar lipsă de seriozitate, de responsabilitate și de respect pentru români”.

Președinții PNL, USR, PMP și Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac și respectiv Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizat de șeful statului la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia de semnare că PSD nu are intenția să se schimbe, iar legat de pact PSD a propus amendamente mai multe decât avea articole pactul.â