Fifor reacționează: De două zile, MAI a rămas fără conducere. Asta e „România normală” propusă de Iohannis?

Publicat: 14 09. 2019, 13:34

„De două zile, Ministerul Afacerilor Interne a rămas fără conducere! E pentru prima oară în istoria acestei instituții care are un rol central în asigurarea ordinii publice și siguranței cetățeanului. În plin proces de reformare a sistemului de urgență, pe fondul tragediei de la Caracal, în plin proces de organizare a alegerilor prezidențiale, domnul Iohannis găsește de cuviință să lase MAI fără ministru!”, a scris Mihai Fifor, sâmbătă, pe Facebook.

„Asta e «România normală» pe care ne-o propuneți domnule Președinte?! Cum veți răspunde dacă se produce o calamitate sau un accident grav și nu va fi un ministru care să coordoneze intervențiile?
Parafrazându-vă propriile declarații, «trebuie să moară oameni» ca să numiți miniștri, așa cum vă obligă Constituția?”, a completat fostul ministru interimar de Interne.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, șeful Executivului a declarat că trimite și noi propuneri de miniștri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educație, unde o propune Camelia Gavrilă și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Interimatul lui Mihai Fifor la MAI a expirat joi.