Firea, despre verificările CNSAS care o vizează pe Roxana Wring: Cum? Nu cred! USR-istii de frunte au colaborat cu Securitarea?

Publicat: 09 10. 2019, 22:45

„Cuum?? Nu creed!! USR-istii de frunte au colaborat cu Securitarea??? Imaculatii? Neprihanitii!! Oamenii de tip nou?? Rusine este prea putin spus!!! Si cate vom mai afla, probabil, despre aceste fantoșe!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, în privința deciziei CNSAS de a solicita instanței verificarea Roxanei Wring.

Surse oficiale au precizat, pentru MEDIAFAX, că reprezentanții Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) vor transmite Curții de Apel București o acțiune astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității.

Ulterior, USR a transmis că Roxana Wring nu mai face parte din partid, deoarece statutul nu acceptă foști colaboratori ai Securității. Aceasta și-a dat demisia la solicitarea liderului USR Dan Barna. Totodată, Roxana Wring și-a pierdut și mandatul de consilier general.

În această privință, Roxana Wring a afirmat că decizia CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea are o motivație politică, care are ca scop să atace USR în plină campanie electorală.

Aceasta a anunțat că va reveni în partid după ce instanța se va pronunța definitiv.