Firea îl acuză pe Traian Băsescu de intimidare: „Aștept reacțiile instituțiilor și ale ambasadelor”. Reacția Președinției

Publicat: 14 04. 2014, 17:07
Actualizat: 01 02. 2019, 08:55

Firea precizează, într-o postare pe Facebook, că președintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călărași.

„Aștept cu interes reacțiile instituțiilor statului și ale ambasadelor statelor democratice față de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Președintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât și fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziția Parchetului privind terenul din comuna Nana și că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, președintele a spus că și acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Președinția: Dacă soțul nu a comis nicio ilegalitate, nu are de ce să se simtă intimidată

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Bodan Oprea, afirmă că dacă soțul Gabrielei Firea nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare și de restituire pe care le-a aprobat ca primar al orașului Voluntari, atunci ea nu are de ce să fie îngrijorată sau să se simtă intimidată.

„Dorim să o asigurăm pe doamna senatoare că România este un stat de drept și că, dacă soțul domniei sale nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare și de restituire pe care le-a aprobat ca primar al orașului Voluntari, atunci nu are de ce să fie îngrijorată sau să se simtă intimidată”, a precizat Bogdan Oprea, într-o declarație transmisă MEDIAFAX, „referitor la îngrijorările exprimate de doamna senatoare Gabriela Firea cu privire la declarația de aseară a președintelui Traian Băsescu”.