Florea (PDL): Băsescu a decontat, din păcate, pentru ce n-au făcut miniștrii PDL și UDMR

Publicat: 30 12. 2012, 17:48
Actualizat: 25 06. 2013, 14:17

Prim-vicepreședintele PDL Dorin Florea spune că președintele Traian Băsescu „a decontat” în locul miniștrilor PDL și UDMR faptul că și-a asumat punerea în dezbatere publică a unor proiecte legislative precum cel legat de sănătate și pactul pentru educație.

Prim-vicepreședintele PDL Dorin Florea a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că partidul său, dar și UDMR, cu care s-a aflat la guvernare în ultimii ani, trebuia să-și asume promovarea unor proiecte legislative, dar, cum nu au făcut-o, președintele Traian Băsescu „a decontat” faptul că și-a asumat punerea în dezbatere publică a acestora.

„Noi trebuia să ne asumăm, că noi am guvernat. Președintele și-a asumat responsabilitatea. Să ne amintim de punerea în dezbatere publică a proiectului legii sănătății, de pactul pentru educație. Era normal ca PDL și UDMR, miniștrii lor, să o facă – era normal, pentru că partidele trebuie să vină cu variante. Din păcate, a decontat președintele. Dar nu el trebuia, ci partidul. S-a luat de (Raed) Arafat, dar nu trebuia ca președintele, ci PDL să producă legea”, a spus Florea.

El a adăugat că reprezentanții PDL „trebuie să-i mulțumească președintelui că le-a făcut temele” și că „probabil” președintele își va asuma „și acum” promovarea unor proiecte legislative pe care le va considera importante, „dacă n-o face nici Parlamentul, nici Guvernul”.