Florin Călinescu a intrat în politică. Ce partid conduce actorul

Publicat: 21 07. 2019, 21:54

„De astăzi (n.r. sâmbătă), verzii români intră pe scena politică cu Florin Călinescu președinte. Veți vedea că se poate face și o altfel de politică in interesul oamenilor dar și cu respectul mediului înconjurător în care trăim. 

Va invitam sa urmăriți pagina de Facebook a lui Florin Călinescu, mâine va avea un live in care veți primi amănuntele așteptate”, a scris Partidul Verde pe Facebook.

 

La începutul acestui an, juratul de la Românii au talent a negociat cu PMP o eventuală intrare în partidul lui Băsescu și o candidatură la alegerile europarlamentare. Florin Călinescu a anunțat în 2018, că „se gândește foarte serios” să-și înființeze propriul partid politic. 

În 2008 Florin Călinescu a candidat din partea PNL pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeș, dar nu a fost ales.

Partidul Verde a fost înființat în anul 2005 și a participat la alegerile prezidențiale din 2009, susținând candidatura lui Remus Cernea. La Congresul din 14 ianuarie 2012, Ovidiu Iane a fost ales președintel al partidului, fiind ulterior ales deputat PSD.