Florin Cîţu: Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei

Publicat: 10 09. 2021, 11:49
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că are încredere că Banca Națională (BNR) va lua măsuri pentru a controla rata inflației.

Declarația premierului vine în contextul în care rata inflației a fost de 5,3% în luna august, potrivit Agerpres.

Aflat la Iași, Florin Cîţu şi-a prezentat, vineri, moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL în faţa Colegiul Director al filialei din Iaşi.  a mai spus că investițiile nete în economie au crescut cu 10% față de anul trecut și s-a declarat încrezător că politica fiscală și cea monetară vor duce în cele din urmă la scăderea inflației.

Florin Cîțu: Strategia noastră funcționează

Totodată, premierul a mai spus că dinamica cea mai mare este la prețurile produselor alimentare.

„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei, dar tot astăzi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, a spus Cîțu.

Florin Cîţu şi-a prezentat, vineri, moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL în faţa Colegiul Director al filialei din Iaşi.