Florin Cîțu, categoric: România nu are nevoie de investițiile Chinei! Premierul trântește ușa în nas Beijingului

Publicat: 20 01. 2021, 10:01
Florin Cîțu, categoric: România nu are nevoie de investițiile Chinei! Premierul trântește ușa în nas Beijingului / Sursa FOTO: fanatik.ro

România nu are nevoie de banii și de investițiile Chinei, este de părere Florin Cîțu. Categoric în exprimare, premierul a ales să trântească ușa în nas Beijingului, refuzând orice dialog pe tema unei colaborări economice, așa cum au făcut alte state europene, în frunte cu Germania și Franța, de exemplu.

Însă, dacă Berlinul sau Parisul fac ochi dulci administrației chineze și semnează afaceri avantajoase, iată că Bucureștiul alege o altă cale de urmat.

Cîțu: „Păstrăm distanța față de China”

Astfel, primul-ministru liberal este convins că țara noastră trebuie să păstreze distanța față de China, acesta fiind un mod sănătos de a dezvolta România. Probabil că Germania s-a îmbolnăvit, deja, de la miliardele azvârlite de Beijing în economia sa.

Într-o intervenție la Europa FM, Florin Cîțu a anunțat direcția pe care o urmează Guvernul PNL: „Păstrăm distanța. Este ceea ce eu am observat și anul trecut, ca ministru al Finanțelor Publice. Să avem o orientare puțin diferită și avem obiective diferite”. Așadar, din perspectiva dezvoltării relațiilor economice, România nu se va așeza la masa dialogului cu China.

Premierul a ținut să precizeze că această poziție adoptată nu are nicio legătură cu instalarea noului președinte al SUA, Joe Biden, și cu relațiile tensionate dintre Washington și Beijing. „Este filosofia noastră în acest moment, nu are nicio legătură cu Casa Albă sau cine este la Casa Albă. Cred că este un mod sănătos de a dezvolta România în perioada următoare”, a insistat prim-ministrul Florin Cîțu.