Flutur: MCV e negativ pentru România; monitorizarea CE poate fi oprită când vor fi înlăturate cauzele

Publicat: 01 02. 2013, 22:12
Actualizat: 02 02. 2013, 08:37

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, referindu-se la opinia lui Crin Antonescu potrivit căreia monitorizarea Comisiei Europene prin MCV ar trebui să se încheie la sfârșitul anului, că raportul este negativ pentru România și că pentru fixarea unui termen trebuie „umblat la cauze”.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, consideră că opinia președintelui Senatului, Crin Antonescu, legată de faptul că monitorizarea Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) ar trebui să se încheie la sfârșitul anului, trebuie să se bazeze pe un set de măsuri concrete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Flutur a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Galați, că raportul este unul negativ pentru că au existat cauze și că, până când aceste cauze nu vor fi înlăturate, monitorizarea nu poate fi oprită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ca să poți să fixezi un termen trebuie să umbli la cauze. MCV este negativ pentru România și există niște cauze pentru asta. Dacă domnul Antonescu are soluții ar trebui să ni le spună. Cauzele sunt în majoritatea parlamentară legat de blocarea ridicării de imunități, atitudinea față de justiție a unora de la putere, care critică în fiecare zi instituții ca CSM, ANI etc. Dacă domnia sa a fixat un termen pentru sfârșitul anului (n.r. – de încetare a monitorizării României), așteptăm ca zilele următoare să vedem că se manifestă în această direcție”, a afirmat Flutur.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că, din punctul său de vedere, închiderea MCV a CE ar putea avea loc la finele lui 2013, după revizuirea Constituției, precizând că acest lucru ar trebui să se întâmple doar dacă România își îndeplinește angajamentele.

Tudor Neacșu, corespondenti@mediafax.ro