Fostul candidat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, vrea „SPIONI” în Parlament. La cine se gândește

Publicat: 12 10. 2012, 13:19
Actualizat: 08 08. 2014, 01:11

Președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”, Nicușor Dan, se pregătește de alegerile parlamentare, chiar dacă nu va candida. În schimb, fostul candidat la primăria Capitalei dorește „spioni la Parlament”, și anume câțiva candidați care să aibă acces la comisii, să îl informeze în legătură cu toată activitatea desfășurată în spatele ușilor închise, pe scurt, oameni care să fie „ochii și urechile lui” în legislativul țării.

„Vreau să-mi introduc câțiva oameni în Parlament, care să mă informeze, să mă țină la curent cu tot ce se întâmplă pe la comisii, pentru că așa e mult mai ușor să controlezi activitatea parlamentară. Îi vreau pe acești oameni în Parlament nu neapărat să realizeze ceva, că știu cât de greu este, ci ca să aibă funcții importante, poziții-cheie, să reprezinte vocea societății civile și să propună schimbări”, a declarat Nicușor Dan pentru gândul.

Cu toate acestea, fostul candidat la primăria Capitalei nu a vrut să dezvăluie numele celor care-i vor fi „spioni”, specificând că este vorba despre 3-4 persoane „recunoscute de comunitate, cu o voce sonoră, care nu au mai făcut politică niciodată”, urmând ca în următoarele zile să-i anunțe public.

Întrebat de ce nu vrea să fie chiar el persoana care să intre în Parlament, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul” a explicat că nu vrea să-și dezamăgească susținătorii, adăugând că munca de parlamentar este una „completă”, care nu-i va permite să își continue activitatea în interesul Capitalei.

„În niciun caz nu voi candida eu pentru că ar însemna să-mi dezamgesc susținătorii, eu nu pentru asta am candidat la primăria Bucureștiului, nu pentru capital politic. Munca de parlamentar este destul de grea și de completă și timpul nu-mi va permite să realizez ce mi-am propus și să lupt pentru ce vreau să obțin pentru București”, a argumentat el.

Chiar și așa, Nicușor Dan, care susține că nu are resursele necesare pentru a le face campania electorală candidaților propuși de el, dă asigurări că îi va susține prin „cuvântul lui”.

„Nu vreau să-i coordonez eu, cuvântul meu doar îi va ajuta. Eu voi fi acel plus de încredere pentru ei”, a mai spus el, recunoscând totuși că țelul său este destul de greu de atins. „Sper ca măcar unul dintre ei să intre în Parlament”, a încheiat el.