Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat la audierile din Comisia Nana

Publicat: 05 02. 2014, 13:07
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat nici miercuri la audierile din comisia Nana, care anchetează modul în care s-au tranzacționat mai multe terenuri din județul Călărași, după ce fiica cea mare a președintelui, ioana Băsescu, și-a cumpărat un teren în zonă.

Potrivit senatoarei Gabriela Firea este pentru a doua oară când Adrian Rădulescu a evitat să vină în fața comisiei pentru a da explicații, iar o nouă invitație i-a fost făcută pentru luni, 10 februarie, ora 13.00.

„I-am făcut două invitații domnului Adrian Rădulescu. L-a sunat și consiliera comisiei, domnul Rădulescu a spus că așteaptă telefonul președintelui comisiei, așa că și domnul Nicolicea l-a sunat, dar nu i-a răspuns. Dacă este să fim atât de scrupuloși la procedură, vom trimite și la domiciliu o invitație și-l așteptăm în fața comisiei. Domnia sa a spus că nu a re nimic de ascuns. Există mărturii care spun că domnul Rădulescu a venit personal la primăre ca să înscrie contractul de vâmzare-cumpărare al Ioanei Băsescu”, a spus Firea, la Parlament.

Absența fostului consilier prezidențial a fost motivată de faptul că personalul comisiei Nana a trimis invitația pe adresa de serviciu, adică la Palatul Cotroceni, însă Rădulescu a fost eliberat din funcție, alături de alți șapte consilieri, pe 28 ianuarie.

Anterior, secretara primăriei din comuna Nana, Tudorița Nicolae, a declarat că Adrian Rădulescu a venit personal la sediul primăriei pentru a înregistra contractul Ioanei Băsescu.