Fostul primar interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, s-a înscris în MP

Publicat: 16 01. 2016, 14:12

Fostul primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, înscris recent în Mișcarea Populară a participat, sâmbătă, la Colegiul Național al formațiunii, unde a declarat pentru MEDIAFAX că își propune să rămână în admnistrația publică locală, afirmând că sunt discuții cu privire la asumarea unei candidaturi, însă, nu a fost luată nicio decizie încă.

Consilierul general UNPR Ștefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabonț (PSD), a anunțat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou, interimar, poziția de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Marin a fost demis prin votul consilierilor generali în luna noiembrie, în locul său fiind desemnat liberalul Răzvan Sava. Ștefănel Dan Marin a intrat în atenția presei și după un episod controversat, când a avut o reacție nervoasă într-o discuție telefonică, înjurând atunci când un jurnalist i-a cerut opinia în legătură cu probleme de la RADET și cu furnizarea căldurii în București, în această iarnă.

Ștefănel Dan Marin a fost contactat în noiembrie de un jurnalist Europa FM, care l-a rugat să precizeze care este punctul său de vedere în contextul în care RADET a anunțat din nou că bucureștenii ar putea rămâne fără căldură și apă caldă în aproximativ o săptămână. „În acest moment nu se poate. Vă rog frumos după-amiază și, dacă se poate, vă răspund cu mare drag”, a răspuns primarul.

Jurnalistul a insistat să primească un răspuns, iar primarul l-a întrebat cum a motivat președintele CA al RADET declarația pe care a făcut-o: „Și cum a motivat, domle, această declarație? Că sunt și eu curios. (…) Acolo vorbim de un buget de investiții, nu vorbim de subvenție pe care în momentul de față au luat-o și în avans”.

În momentul în care reporterul l-a rugat să repete o informație, precizând că nu a înțeles, primarul general interimar a răspuns printr-o înjurătură, după care a închis.

Ștefănel-Dan Marin este consilier general din 2012, fiind ales pe listele PPDD, care din iunie 2015 a încheiat o fuziune prin absorbție cu UNPR.