Frunzăverde, despre revocarea lui Lăzăroiu: Un membru al Guvernului care vorbește așa trebuie să plece

Frunzăverde, despre revocarea lui Lăzăroiu: Un membru al Guvernului care vorbește așa trebuie să plece
Publicat: 23/04/2012, 19:31

Prim-vicepreședintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, vineri, că Sebastian Lăzăroiu trebuie să plece din Guvern deoarece, în orice stat democratic, atunci când un membru al Executivului, sprijinit de partidului de guvernământ, face asemenea declarații este revocat de prim-ministru.

„În primul rând, cred că în orice stat democratic, atunci când un membru al Executivului, sprijinit de partidul de guvernământ, face o asemenea declarație este revocat de primul-ministru, trebuie să plece din guvern. Cred că Sulfina Barbu va fi un bun ministru al Muncii”, a declarat Frunzăverde, pentru MEDIAFAX.

Prim-vicepreședintele PDL a precizat că se referă la declarațiile lui Sebastian Lăzăroiu potrivit cărora acesta nu s-ar înscrie în PDL și că PDL ar câștiga alegerile în 2012, nu și în 2014.

„El (Sebastian Lăzăroiu – n.r.) ocupă această funcție din partea PDL. Cine i-a conferit dreptul de face o asemenea declarație? În orice stat democratic, un membru al Executivului care vorbește așa trebuie să plece din guvern. Nu am inventat noi regula aceasta”, a mai spus el.

Premierul Emil Boc a înaintat președintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcția de ministru al Muncii, precum și propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.

„În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituția României, premierul Emil Boc a înaintat președintelui României cererea de revocare din funcție a domnului Laurențiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat președintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcția de ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale”, a anunțat, vineri, Guvernul.

Alineatul invocat prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, președintele revocă și numește, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, joi, într-un interviu pentru „Gândul”, că și-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un „PDL așa cum este el acum”, ci dacă ar fi vorba de o mișcare mult mai largă de centru-dreapta.

„Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aș face-o, dar aș face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, așa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mișcare, în asemenea platformă (Mișcarea Populară – n.r.). (…) PDL poate câștiga chiar și așa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012, acel proiect și să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reușește să formuleze acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câștiga și în 2012, va câștiga și în 2014, ceea ce va însemnă încă un ciclu de guvernare”, a spus Lăzăroiu.

Alina Novăceanu, [email protected]

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Cum arată trupul Ancăi Serea după 6 nașteri! S-a pozat dezbrăcată în cadă
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Cum o răsfață Cristi Borcea pe Valentina Pelinel! Gestul milionarului pentru frumoasa lui soție |...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...