Gabriela Firea: Primim cu pâine și sare orice controlor. Suntem o instituție sub asediu

Publicat: 28 01. 2020, 13:00

„Nu mai am majoritate în Consiliul General, am fost trădată. ALDE a anunțat că nu mai susține proiectele pentru bucureșteni. Sper să acumulăm la buget și alte sume, să fie acoperite de legi. PMB este caz unic în țară pentru că ea nu are dreptul prin lege să încaseze taxe și impozite, acestea merg către primăriile de sector. În ceea ce privește execuția bugetară, precizez că nu ne temem de niciun cotnrol, primim cu pâine și sare orice controlor de la orice instituție”, a declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei este cea mai verificată instituție din țară, a anunțat primarul.

„Am numărat 50 de controlare la PMB, unele chiar abuzive. I-am primit pe acești domni cu deschidere pentru că în PMB se respectă legea. Orice control este binevenit. Nu avem de ce să ne temem. Este binebine și pentru noi, pentru că având atâtea verificări din care nu a reieșit nicio neregulă, văd și cetățenii despre ce este vorba. Suntem o instituție sub asediu. De când sunt primar, am prins cinci premieri, cinci miniștri de Finanțe, probabil vom prinde și al șaselea premier și al șaselea ministru de Finanțe”, mai spune Firea.

Comisia de control este așteptată cu ștergar, pâine și sare, însă primarul Capitalei atrage atenția: „Să nu facă abuzuri”.

Precizările vin după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat un control la Primăria Capitalei.