Gabriela Firea se întoarce în politica mare din PSD/ Firea preia din nou funcțiile politice, după ce se autosuspendase în scandalul „azilelor groazei”

Publicat: 06 11. 2023, 13:29
Actualizat: 06 11. 2023, 23:19

Luni, la sediul PSD din Kiseleff, liderii social-democrați au luat act de expirarea termenului prin care Gabriela Firea se autosuspendase din partid în luna iulie, ca urmare a scandalurilor izbucnite la „azilele groazei” din Ilfov. Ea a demisionat atunci și din funcția de Ministru al Familie.

Consiliul Politic Național al PSD a decis luni, printr-un vot în unanimitate, să ia act de încheierea perioadei de suspendare a Gabrielei Firea din toate funcțiile de conducere în partid, au afirmat surse din interiorul partidului pentru Gândul.

Gabriela Firea s-a autosuspendat din toate funcțiile politice deținute în PSD, în luna iulie, atunci când a apărut în mass-media scandalul „azilelor groazei”, în care un apropiat de-al său (n.r. Ștefan Godei) a fost arestat ca urmare a neregulilor descoperite de autorități într-unul dintre centrele pe care le deținea. (detalii AICI)

Urmare a deciziei de azi, Gabriela Firea revine în funcția de președinte al organizației PSD București și de prim-vicepreședinte PSD.

Surse din interiorul social-democraților au precizat că, în cadrul ședinței CPN de luni au fost prezentate și două sondaje de opinie, care conform acestora, Gabriela Firea ar fi candidatul social-democrat cu cele mai mari șanse la Primăria Capitalei. Conform acelorași surse, Firea nu va mai reveni în funcția de la Ministerul Familiei, funcție din care a demisionat.

Pe 31 octombrie, Marcel Ciolacu preciza că Gabriela Firea „nu a avut nicio treabă cu azilele groazei” și că, în lipsa unei alte decizii, Firea rămâne candidatul PSD pentru alegerile locale din București.

„În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie alt candidat.  Se fac sondaje, să fac măsurători. Hai să fim corecți. Gabriela Firea n-am avut nicio treabă cu azilele groazei”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

PSD stabilește strategia pentru anul electoral 2024/ Mihai Tudose preia șefia campaniei pentru alegerile europarlamentare

VIDEO | Cum se revizuiește măsura plăților cu cash? Marcel Ciolacu: Nimeni nu-și dorește cozi interminabile la bancă