GALERIE FOTO Premierul Victor Ponta, dat de gol încă o dată de partenerii internaționali

Publicat: 12 08. 2015, 10:05

Nu este pentru prima dată când pagina guvernului României, dar nici pagina de Facebook a premierului nu oferă niciun detaliu despre deplasările externe ale premierului Victor Ponta. În luna aprilie, Ponta a participat la summit-ul păcii de la Istanbul, fiind singurul lider din UE prezent, dar pe site-ul Guvernului vizita a fost ținută secretă. În schimb, pe pagina oficială a președintelui Turciei, premierul român apare în pozele de la începutul „Summit-ului păcii”, care a fost organizat în perioada în care se comemora genocidul armean. 

La începutul verii, după ce în Parlamentul României a picat moțiunea de cenzură a PNL, premierul Victor Ponta s-a îmbarcat în avion și a plecat la Baku pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurile Europene. Nici atunci, oficialii români nu au oferit detalii despre această deplasare, imaginile cu premierul român în spatele președintelui rus, Vladimir Putin, fiind surprinse de camerele de filmat. 

După ce s-a întors din vacanța de la Miami și din Caraibe, unde susține că a fost supravegheat de o agenția privată americană, premierul Ponta a plecat la Tbilisi, unde a fost invitat de premierul georgian să asiste la meciul de fotbal din Supercupa Europei dintre Barcelona și Sevilla. 

Informația a apărut pentru prima dată în presa din Georgia, comunicarea guvernamentală din România neoferind detalii. Pe contul de Facebook al premierului georgian Irakli Garibashvili au apărut fotografii și clipuri video cu premierul Ponta în Georgia. Într-un filmuleț, el se află într-o cramă cu premierul georgian și cel estonian. La meciul de fotbal, Ponta a stat lângă premierul Estoniei. 

În imaginile postate de premierul Garibashvili apare și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.