GÂNDUL LIVE. Ce răspuns a avut Stolojan atunci când i s-a propus să fie prezidențiabilul PDL

Publicat: 16 01. 2014, 01:02
Actualizat: 07 07. 2016, 00:01

Favorit pentru prima poziție pe lista de europarlamentare, Theodor Stolojan a fost luat în calcul pentru o candidatură la președinție din partea PDL. „Ne-am gândit și la acest lucru, dar nu a dorit să candideze. El dorește să-și continue cariera europarlamentară”, a declarat președintele PDL, Vasile Blaga, la GÂNDUL LIVE. „Are șanse foarte mari să deschidă lista pentru europarlamentare”, a precizat el.

Liderul democrat-liberal a spus că Stolojan este unul dintre pedeliștii cu cea mai mare cotă de încredere, iar colegii săi îl respectă adresându-i „domnule președinte”, pentru că „într-un moment greu pentru PD” a jucat cu demisia pe masă în momentul în care s-a pus în discuție constituirea Alianței DA.

Vasile Blaga a susținut că, în opinia sa, prezidențiabilul PDL, Cătălin Predoiu va avea cea mai bună cotă electorală dintre toți posibilii candidați ai dreptei, nevăzând un dezavantaj într-o eventuală susținere a lui Traian Băsescu a unui alt candidat decât cel al democrat-liberalilor.

„Un partid care se respectă își urmărește drumul lui. Nu văd ce rău ne-ar face dacă dl. președinte are o altă opțiune . Nu văd ca un dezastru dacă președintele ar avea altă opțiune”, a spus Blaga.