GÂNDUL LIVE. Ce spune Mihai Răzvan Ungureanu despre legătura sa cu Partidul Comunist

Publicat: 19 07. 2012, 14:23
Actualizat: 30 05. 2014, 00:17

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat astăzi, la GÂNDUL LIVE, că nu a fost membru al PCR, înainte de 1989, însă fiind olimpic a ajuns să reprezinte „liceul în structurile elevilor asociate UTC”.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

„Membru al Partidului Comunist nu am fost, premiant la școală da. Fiind unul dintre olimpicii liceului, s-a ajuns la această situație în care șeful de promoție să reprezinte liceul în structurile elevilor asociate UTC, fără ca aceasta să însemne activism politic sau militantism politic comunist. Nu presupunea niciun angajament formal sau informal de o natură oarecare. Era pur și simplu modul de exprimare a partidului unic către elevi. Această chestiune a încetat la 18 ani. Nu am fost membru al Partidului Comunist”, a spus fostul premier, adăugând că „toată lumea era în UTC, cu excepția celor care aveau probleme nu atât de învățătură, cât de natură disciplinară”.

Referindu-se la acuzațiile pe această temă, care i se aduc de adversarii politici, Ungureanu a comentat că „genul ăsta de socoteală cu istoria este cel puțin nedrept”. „La 20 și ceva de ani de la 1989, să-ți pui problema relației cu România comunistă, România lui Nicolae Ceaușescu,  mi se pare neproductiv”, a mai spus fostul premier.