GÂNDUL LIVE. Cum i s-a propus lui Cristian Tudor Popescu să candideze la președinție. VIDEO

Publicat: 23 07. 2012, 17:49
Actualizat: 15 07. 2016, 16:22

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a povestit, în emisiunea GÂNDUL LIVE, cum i s-a propus, în mai multe ocazii, să candideze la președinție.

„Mi s-a propus de mai multe ori. În 2002-2003, au venit niște bătrânei, o delegație, colectiv integrat, după cum s-au prezentat, generali în rezervă, care m-au somat să candidez la președinție”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul gândul a adăugat că a avut oferte și de la partide mari, acestea fiind făcute prin „persoane de contact”. „S-au vehiculat sondaje. Era criză de om, nu aveau o persoană suficient de puternică mediatic”, a spus Cristian Tudor Popescu. El a comentat că, dacă ar fi intrat în joc, ar fi candidat și ar fi câștigat, după aceea era „un păpușoi”: „Câștigă matale, stai liniștit, după aia știm noi ce facem”.

Cristian Tudor Popescu a adăugat că au existat și „oameni bine intenționați, neproști”, la părerea cărora ține, care l-au „apostrofat” că nu se implică.

„Ideea e simplă: nu sunt în stare. Știu foarte bine ce se face, dar sunt incapabil să fac asta”, a explicat Cristian Tudor Popescu de ce a refuzat de fiecare dată să se implice politic.

Cât privește alegerile locale de duminică, editorialistul gândul a spus că va merge la vot din cauza de campaniei negative, însă a nu a precizat cu cine va vota.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că nu a remarcat o campanie articulată pentru alegerile locale, mesajele alese fiind neinspirate.