Geoană: În „premieră la nivel mondial”, un prim-ministru în funcție este acuzat de corupție

Publicat: 12 06. 2015, 13:06

„Suntem în situația ingrată în care, în premieră la nivel mondial, un prim-ministru în funcție este acuzat de corupție. Este un fapt. Nu vreau să mă gândesc ce ar fi fost în tabara actualei majorități dacă un premier din tabăra cealaltă ar fi fost pus sub acuzare”, a spus Geoană.

Geoană a făcut un apel la foștii săi colegi din arcul guvernamental pentru a găsi o soluție să-l înlocuiască pe Victor Ponta de la conducerea Executivului.

„Este un balast pentru țară, este balast pentru PSD, este un balast pentru oamenii acestei țări. Dacă aveți o majoritate care funcționează și va fi demonstarată azi, aveți curajul să spuneți că așa nu mai poate continua”, s-a adresat Geoană foștilor colegi.

„Momentul pe care îl dezbatem azi în Parlamentul României, datorită evoluțiilor din ultimele câteva zile, depășește cu mult tema moțiunii de cenzură pe care PSRO o susține și, de fapt, discuția pe care o avem azi ține de o altfel de Românie”, a spus senatorul Geoană.

Președintele PSRO a spus că probabil, deși Ponta susține că nu există o soluție,”astăzi cel puțin, cu privire la înlocuirea domniei-sale din fruntea Guvernului, dar asta nu înseamnă că această conversație sub cupola Parlamentului României, trebuie să țină cont astăzi, mâine, peste două zile, peste două săptămâni, peste cât timp va fi necesar”.