Geoană: Ponta, principalul responsabil pentru votul din diaspora. Corlățean, complicele său

Publicat: 28 11. 2014, 16:46
Actualizat: 28 11. 2014, 17:10

Mircea Geoană a declarat într-o conferință de presă că elementul declanșator al pierderii alegerilor a fost organizarea votului în diaspora.

„Sunt absolut convins, și există informații suficiente cu privire la faptul că organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de împiedicare a exercitării dreptului constituțional la vot, pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlățean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituție care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele și consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secții de vot în străinătate. Domnul Corlățean și domnul Ponta au făcut următoarea șmecherie: au păstrat numărul global de secții de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puține secții în marile comunități românești și dând mai multe acolo unde sunt mai puțini oameni. Aceste informații au venit în avalanșă, după 16 noiembrie și sunt absolut convins că acest plan a fost un act deliberat”, a afirmat Geoană.

Geoană a adăugat: „Nu există fugă de responsabilitate pentru acest tip de acțiune deliberată și sunt convins că mai devreme sau mai târziu și politic, dar și legal răspunderile vor fi clar stabilite”.

Potrivit senatorului PSD, „este o responsabilitate politică și este problema justiției să decidă dacă sunt fapte penale” în privința votului din diaspora. „Aștept ca Parchetul să investigheze energic această problemă, dar asta este la decizia justiției”, a mai spus Geoană.

Geoană a arătat că nu a crezut că cineva poate fi „atât de ticălos”, încât să facă acest lucru. „Decizia politică de a nu suplimenta secțiile de vot a aparținut lui Ponta”, a ținut să precizeze Geoană.