Geoană: România e de „râsul curcilor” că nu a reușit să absoarbă fondurile europene, trebuie găsit neîntârziat un „țar al fondurilor”

Publicat: 23 10. 2012, 15:15
Actualizat: 27 03. 2019, 22:06

Președintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, declară că România e de „râsul curcilor” că nu a reușit să absoarbă fondurile europene, subliniind că trebuie găsit neîntârziat un „țar al fondurilor europene”.

Candidatul USL la Dăbuleni a criticat, la Digi 24, incapacitatea Bucureștiului de absorbție a fondurilor europene și a subliniat că este nevoie de reclădirea imaginii României ca pol de investiții străine.

„Sunt miliarde de euro la care, dacă se mișca mai energic noul Guvern și se creează personaje și mecanisme, putem să avem dintr-un foc acces. Aș face un fel de concurs și aș aduce două-trei mari investiții străine în țară ca un semnal că România a devenit din nou pol de investiții străine”, a afirmat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a subliniat faptul că trebuie găsit neîntârziat un „țar al fondurilor europene”, cineva după exemplul Poloniei.

„Este problema viitorului premier și Parlament să decidă, e nevoie de personaje influente, astfel încât să jucăm în Divizia A”, a precizat senatorul.

Mircea Geoană a arătat ca anul 2013 este unul extrem de important, în contextul în care România trebuie să returneze cinci miliarde de euro la FMI, BCE și CE. „Cheia succesului este găsirea celei mai puternice și competente echipe. Să i se dea puterea reală de a tăia în carne vie. S-a cangrenat canalul în care se face treaba, de aceea nu merg lucrurile”, a mai spus Mircea Geoană.