Geoană: USL a greșit nepregătind bine în străinătate acțiunea de suspendare

Publicat: 23 08. 2012, 16:52
Actualizat: 13 02. 2014, 07:23

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, joi, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că USL a greșit nepregătind bine în străinătate acțiunea de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, el arătând că acest lucru a reprezentat un „călcâi al lui Ahile” pentru demersul USL.

„Dacă aș spune că există un punct care poate fi considerat ca și călcâiul lui Ahile la această operațiune – este foarte slaba pregătire în străinătate și în exterior – și în Europa și în America”, a spus Geoană.

El a precizat că această slabă pregătire a demersului de suspendare în exterior a fost reproșată USL de către partenerii și aliații săi.

„Și este, într-un fel, și reproșul pe care aliații și partenerii noștri ni l-au făcut spunând că această pregătire nu a existat practic și acest lucru a creat un câmp liber pentru contra-propagandă, pentru insinuare, pentru intoxicare din partea taberei care se apăra. Cred că aici a fost elementul de vulnerabilitate care în cele din urmă a costat din punct de vedere al deciziei finale”, a spus Geoană.

El a arătat că momentul decisiv în eșecul acțiunii de suspendare a fost reprezentat de apariția din străinătate a dubiilor cu privire la legitimitatea acțiunii USL.

„Momentul decisiv a fost momentul în care din străinătate, aproape unanim, a apărut un element de dubiu cu privire la legitimitatea și modul în care se derulează această operație. Cred că acolo a fost punctul slab și tot ce a urmat ca și convulsie de-a lungul acestui proces a reflectat de fapt această slăbiciune inițială a operațiunii de suspendare”, a spus Geoană.