George Simion, liderul AUR, solicită, din nou, suspendarea lui Klaus Iohannis. “O rog pe doamna Firea ca PSD să semneze iniţiativa”

Publicat: 17 12. 2020, 07:15
George Simion, liderul AUR, solicită, din nou, suspendarea lui Klaus Iohannis. “O rog pe doamna Firea ca PSD să semneze iniţiativa”

George Simion, co-președintele AUR, ia în calcul tot mai serios suspendarea lui Klaus Iohannis, rugând-o pe Gabriela Firea ca PSD să semneze inițiativa.

AUR este surpriza alegerilor de pe 6 decembrie, partidul urmând să intre în Parlament după ce a obținut peste 8% din voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, în condițiile în care formațiuni consacrate, precum PMP și Pro România au clacat lamentabil.

George Simion, co-președintele AUR, este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Klaus Iohannis, mai ales că președintele României, pe durata campaniei electorale, a fost clar de partea PNL. Tocmai din acest motiv, acesta dorește cât mai rapid suspendarea din funcție a șefului statului.

L-am văzut pe Iohannis foarte deranjat de AUR, pentru că nu a mai pus nimeni pe tapet subiectul suspendării, deși ce a făcut în campanie a fost fățiș, a fost vârf de lance pentru PNL și, cu toate astea, a luat doar 25%.

Avem multe de învățat și am fost votați de toți românii. Chiar dacă PSD nu o face, noi o să insistăm pentru suspendarea președintelui. Noi deja ne-am aliniat la o familie europeană respectabilă, familia Conservatorilor Europeni. Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realiști.

Mă surprinde poziția doamnei Firea, una echilibrată, pentru că domnii Grindeanu, Ciolacu și Dîncu nu păreau de aceeași părere. Eu vreau să o rog pe doamna Firea ca PSD să semneze initiațiva de suspendare a președintelui”, a spus George Simion la România TV.

George Simion: “Inițiem suspendarea pentru această batjocură!”

Războiul dintre George Simion și Klaus Iohannis nu reprezintă o noutate, liderul AUR anunțând încă de acum o săptămână că președintele trebuie suspendat din funcție.

Este stilul cu care ne-a învăţat Klaus Iohannis de dispreţ total faţă de votul românilor, de batjocură faţă de poporul român. Îmi menţin afirmaţile: dacă PSD nu îşi ia în serios rolul de prim-clasat în preferinţele românilor la aceste alegeri, o să ne luăm noi treaba în serios – să facem opoziţie şi să iniţiem suspendarea lui Klaus Iohannis pentru această batjocură”, a declarat liderul AUR.