Ghiță: Coldea era protectorul lui Kovesi

Publicat: 19 03. 2018, 22:10
Actualizat: 19 03. 2018, 22:55

„SRI a ajutat toate parchetele, pe toți. E adevărat că pe Codruța mai mult decât pe alții. (…) Erau și prieteni, cred că o ajuta și personal, și instituțional. Era meritul Codruței Kovesi că stătea atât de aproape de generalul Coldea. După ce a plecat Coldea de la Serviciu, am văzut toți cine era mintea care conducea lucrurile și cât a mai putut să controleze acest mecanism odios Codruța Kovesi. În șase luni – un an s-a prăbușit șandramaua”, a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Acesta a mai subliniat că Florian Coldea, era protectorul lui Kovesi.

Sebastian Ghiță a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut.

Ghiță a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.