Ghiță „reflectează” la demisia din Comisia SRI. „Am văzut nominalizarea lui Hellvig ca și cum Ponta, ajuns președinte, m-ar fi propus pe mine”

Publicat: 23 02. 2015, 17:58

„În cunosc destul de bine pe domnul Hellvig. Mă așteptam de la domnul președinte Iohannis să facă o nominalizare a cuiva pe măsura domnului Maior. Am văzut nominalizarea ca și cum domnul Ponta, ajuns președinte, m-ar fi propus pe mine”, a comentat Sebastian Ghiță, invocând proteste ca cele de stradă din Bulgaria ca reacție previzibilă într-o astfel de situație.

Reproșul pe care Ghiță i-l face lui Hellvig este implicarea politică și aproperea sa de actualul președinte. Klaus Iohannis. „Sper ca după numire să iasă complet din politică”, a mai spus el.

Întrebat, pe de altă parte, dacă ia în calcul retragerea din Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, având în vedere plecarea sa din PSD – partidul care l-a nominalizat -, dar și dosarul în care este cercetat penal de DNA, Ghiță a anunțat că „reflectează” la această posibilitate având în vedere planurile de a înființa un nou partid

„Reflectez la acest subiect. N-aș vrea să se spună că este partidul SRI-ului, așa cum s-a întâmplat cu televiziunea. Doi, pot apărea suspiciuni că prin statutul meu de membru al comisiei aș putea să fiu ajutat”, și-a argumentat el potențiala ieșire, nu înainte de audierea lui Eduard Hellvig la care Sebastian Ghiță va participa însă în cusrul zilei de marți.